За нас

Повече за Трансал Сървисиз ЕООД и преводите ни

Фирма ТРАНСАЛ СЪРВИСИЗ ЕООД има сключен договор с Консулски отдел към МВнР за извършване на официални преводи.

Заклети преводачи:

Според изискванията в България официалните и легализираните преводи могат да се извършват само от оторизирана агенция за преводи и заклети към конкретната агенция преводачи. Процедурата по заклеване на преводачите е от компетенцията на Консулски отдел към МВнР. Тя гарантира, че преводите ще бъдат извършвани от квалифицирани преводачи с нужната компетентност. Заклети преводачи са необходими за:

1.Официални преводи – превод на бланка на оторизирана агенция със заверка на превода от заклет преводач и печат на агенцията. Без процедура по легализация – отнася се напр. за договори за внос на автомобили, удостоверения за студенти за представяне пред НОИ, оферти на български и чужд език и др.

2.Официален превод и легализация (легализиран превод) – превод на бланка на оторизирана агенция със заверка на превода от заклет преводач и печат на агенцията. Преминаване през всички необходими процедури по легализиране на конкретния документ. Отнася се напр. за дипломи (български и чуждестранни), общински документи, кръщелни свидетелства и др. Легализация е нужна и за много издадени в чужбина документи, според конкретния случай.

3.Устни преводи пред нотариус, съд, следствена служба и др. подобни.
Ако в рамките на процедури пред такива институции има участие на чужденци, задължително се изисква присъствие и превод от заклет преводач. Ние предлагаме безплатна консултация и гарантираме нужното съдействие, за да бъдат Вашите документите заверени и легализирани съгласно изискванията.

Процедурата по легализация на всеки документ е различна. Възможно е документът да преминава през две и повече институции за поставяне на необходимите печати. Това отнема време, което не винаги зависи от възможностите на нашата агенция. Затова Ви препоръчваме да започнете с превода и легализацията на Вашите документи достатъчно рано преди момента, в който ще Ви потрябват